Second opinion

Der kan være mange grunde til at man kan ønske en second opinion i udlandet. Måske har du afprøvet alle behandlinger i Danmark, måske har du fundet en mulig behandling i udlandet, måske har du fundet et klinisk forsøg i udlandet, hvor du måske kan være kandidat hertil eller måske ønsker du blot en ny vurdering af din tumor. 

 

Der kan gå mange overvejelser gennem hovedet, når du starter med at tænke i de baner. Få en åben snak med din onkolog omkring dine tanker, og hvad det er som du har set og undersøgt. Print gerne informationen eller forskningen ud omkring den behandling som du ønsker, at fortælle din onkolog om således at han/hun også har en mulighed for at læse om den. 

Vi vil anbefale dig at starte med at tænke og undersøge følgende:

Gør følgende klart for dig selv:

1

Hvilken behandling søger jeg i udlandet?

2

Hvorfor ønsker jeg at afprøve dette klinisk forsøg eller behandling?

3

Hvor mange desmoid tumor patienter har den læge, som jeg ønsker kontakt til behandlet med den behandling, som jeg søger?

4

Hvor stort et kendskab har den behandlende læge til diagnosen desmoid tumor?

5

Har jeg én pårørende/ven som evt. kan tage med mig og hjælpe mig gennem en behandlingsrejse?

6

Hvis du selv skal afholde alle udgifter - så husk at undersøge hvad behandlingen koster herunder medicin, indlæggelse, evt. fly, evt. visum, mad, hotel, forsikring mv.

Sørg for at udføre et grundigt og dybt feltarbejde både omkring behandlingen og lægen som du ønsker skal se på din tumor. Forhold dig kritisk. Det er en sjælden tumor og derfor er der også meget langt mellem læger med et stort desmoid tumor kendskab. 

 

Hvis du søger en second opinion på egen hånd i udlandet, vil du typisk blive bedt om din nyeste MR scanning på en CD-rom. (En CD-rom med din scanning kan du få udleveret på dit behandlende hospital). Lægen vil fortælle dig, hvorledes han/hun ønsker, at modtage din MR scanning. Derudover vil du blive bedt om en historik på dit sygdomsforløb samt dit biopsisvar. 

 

Du skal være opmærksom på, at der kan være en omkostning forbundet hertil, når du søger en second opinion på egen hånd, som du selv skal afholde samt at korrespondancen må forventes at foregå på engelsk. En god ide er derfor, at spørge i første henvendelse, hvad omkostningen er ved en second opinion, og herefter kan du så vurdere om det er noget som du ønsker, at gå videre med.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du gerne modtage nyheder omkring aggressiv fibromatose /desmoid tumor, nye forsøg rundt om i verden mv. så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. 

 

Nyhedsbrevet er for dig med en diagnosticeret desmoid tumor, pårørende og fagpersoner.