Wait and see

“Wait and see” er nøje overvågning af din tumor i en given periode og vil typisk være i opstartsfasen. Det kan virke frustrerende først at få diagnosen desmoid tumor eller aggressiv fibromatose og så få af vide, at din onkolog ønsker at starte med at afprøve “wait and see” men der er en mening med denne opstart. Desmoid tumorer kan nogle gange skrumpe eller i ganske få tilfælde forsvinde af sig selv. Det sker også at tumoren stabiliserer sig selv og ikke vokser yderligere. 

 

Da der i “wait and see” perioden også er risiko for vækst i tumoren, så er det meget vigtigt, at tumoren overvåges nøje med billeddiagnostik som MR scanning, og at du går til regelmæssige kontroller hos din onkolog, således at I sammen hurtigt kan ændre plan ved tegn på vækst.

Bliver du sat i “wait and see” så aftalt med din onkolog, hvor tit du skal til kontrol og hvor tit du skal have foretaget en MR scanning. Oftest vil en MR scanning i denne periode blive foretaget hver 3-4 mdr. på det hospital som du er tilknyttet.

 

Kontakt altid din kontakt læge, hvis du i perioden mærker en ændring eller har andre spørgsmål til jeres igangværende plan. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du gerne modtage nyheder omkring aggressiv fibromatose /desmoid tumor, nye forsøg rundt om i verden mv. så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. 

 

Nyhedsbrevet er for dig med en diagnosticeret desmoid tumor, pårørende og fagpersoner.